Nettbutikkvurdering av Godtlevert.no

Godtlevert.no er en nettbutikk som tilbyr matvarer og middagsoppskrifter, komponert av kokken Ole Martin Alfsen, levert rett hjem på døren. Jeg skal nå utføre en nettbutikkvurdering basert på de 10 hovedkriteriene til ehandel.com og Neil Patels blogginnlegg How to write blog posts that generate leads. Min vurdering er ikke en fasit, men min personlige mening. Jeg har tatt i bruk terningkast for å få frem budskapet mitt.

Førsteinntrykk
Det første inntrykket mitt av Godtlevert.no sin nettside er svært positivt. Nettsiden er stilren, godt organisert og veldig moderne. Allerede på forsiden får jeg en indikasjon på profesjonalitet, høy kompetanse og eksklusivitet. Logoen deres oppe i høyre hjørnet indikerer også at jeg er kommet på riktig side. De henviser til at de er størst i Norge innenfor dette feltet, samt at de har fått terningkast fem av VG i 2014.
» Terningkast: 5

Synlighet
Skjermbilde 2015-04-04 kl. 20.30.00
Når jeg søker opp ”middag levert på døren” på Google, kommer Godtlevert.no opp på første plassering etter annonsene. De har med andre ord bra organisk synlighet. De har også betalt annonsering, her plassert nummer to etter Adamsmatkasse.no. Denne annonseringen henviser også til at nettbutikken har fått terningkast fem av VG.

Da de i tillegg er nummer en innen sitt fagfelt i Norge, kan de vise til god SEO. Kundene kan oppleve nettbutikken som nyttig og relevant da Godtlevert.no produserer og publiserer innhold av høy kvalitet. Nettsiden er også på sosiale medier, noe de viser fram på forsiden og foreslår at deres kunder kan følge de der.
» Terningkast: 6

Brukervennlighet
Meny
Nettbutikken har en veldig bra brukervennlighet da nettsiden er godt organisert og oversiktlig. De har også deres produktutvalg på forsiden som fører til at det er enkelt for kunden å finne frem til riktig produkt. Det er fire menyer der hver av de har opplysninger om hvor lang tid det tar å lage menyen, pris, samt hvem menyen er tilpasset. Det er også gitt informasjon hva menyene består av, noe som gir god produktinformasjon. Deres menystruktur er godt oppsatt og forståelig. Nettsiden er også tilpasset mobiltelefon. Det er ingen intern søkefunksjon på nettsiden, men da tjenestene bedriften utfører er opplyst på forsiden, hadde dette uansett overflødig.
» Terningkast: 6

Kjøpsprosess
Kjøpsprosess

Kjøpsprosessen til Godtlevert.no er strukturert og enkel. Det er åtte steg en må gjennom for å kjøpe. Det høres mye ut, men det er åtte enkle steg. Først velger en meny, før en skriver inn informasjon som adresse og når levering er ønskelig. Det er ikke avansert eller overflødig med informasjon som må fylles inn. Da de også har en mobiltilpasset nettside, er det nesten like enkelt å bestille på telefon som fra datamaskin. De har to dager de leverer; søndag og mandag. Leveringen er både tilpasset de som jobber dag og de som jobber kveld, dette da en kan velge mellom klokken 11-15 og 16.30-22. Betalingen skjer via PayEx, en løsning som har høy sikkerhetspolicy.
» Terningkast: 5

Teknologi/hastighet
Google PageSpeed Insights
Nettsiden til Godtlevert.no er ikke optimal når det kommer til hastighet, verken på mobil eller datamaskin. I følge Google PageSpeed Insights har nettsiden store forbedringspotensialer da de er i rød sone og kun scorer 37/100 på data, og tre poeng mindre på mobiltelefon. Den viser i tillegg hva nettstedet bør forbedre seg på; tilpassing av nettstedbufring og optimalisering av bilder.
» Terningkast: 3

Kundetilfredshet
Kundeomtaler
Nettbutikken har videosnutter av forskjellige kunder som forteller om deres opplevelse. Jeg får en følelse av at dette er oppsatt, og vil dermed ikke si at dette er fult troverdige kilder ovenfor bedriften. Da det er heller ikke er noen negative omtaler om bedriften på disse videosnuttene, øker min mistanke om oppsatte omtaler. Nederst på deres nettside har de satt opp Instagram-stream der deres kunder kommer med omtaler underlagt bilder. Da også disse omtalene kun er positive, har jeg en tanke om at de negative kanskje er luket ut. Jeg legger også merke til at disse bildene ikke er nye, men stammer flere måneder tilbake i tid. Omtalene kunne kanskje fått økt troverdighet om det var mulighet for at kunden kunne vurdere hvert enkelt produkt med kommentarer eller stjerner, uten at de negative omtalene ble luket ut. Vurdere å ta i bruk verktøy som Trustpilot.
» Terningkast: 3

Trygghet
Påvirkningsprinsippet som omhandler sosiale bevis handler om å ha illusjonen om at vi er individuelle. Dette prinsippet er det mest misforståtte prinsipp da vi faktisk ser på hva andre tenker og gjør før vi tar en beslutning. Også i dette tilfellet. Nye kunder blir påvirket av hva andre har gjort før de, og de ønsker gjerne å føle seg som en del av fellesskapet. Da nettsiden viser til at de er nummer én i sitt marked i Norge, pluss at de har fått terningkast fem av VG, er dette med på å gjøre kundene trygge på sitt valg. En annen ting som også er veldig avgjørende for tryggheten, er at de har med en velkjent kokk.

På deres menyer har de for øyeblikket priset med et tilbud, men de har i tillegg opplysning om den tidligere prisen, noe som er med på å ikke kunne mistolke tilbudet. Når det kommer til garanti hos bedriften, forplikter de seg til kvalitet. Alle kunder skal alltid få en komplett og fullgod leveranse. De har også god kundesupport da de både har et telefonnummer og e-postadresse, pluss at kunden kan fylle ut et kontaktskjema via deres nettside. Det hadde kanskje her vært ideelt med en egen chat, eller et skjema der kunden kan fylle inn telefonnummer slik at bedriften tar kontakt.
» Terningkast: 4

Kundekommunikasjon
Sosiale medier
Godtlevert.no er både på Facebook med nesten 25.000 likes, og Instagram med 6344 følgere. De oppdaterer regelmessig på begge plattformene med relevant informasjon, der også kunder kan kommentere sine opplevelser med tjenesten. Jeg kan i tillegg se på Facebook at de svarer alle henvendelser, både positive og negative. Om det er en ting jeg kunne tenkt meg å se fra deres side, er det e-postmarkedsføring.
» Terningkast: 5

Priser og utmerkelser
Terningkast 5
11.mai 2014 gjennomførte VG en stor test av matkassene til de fem største innen dette markedet i Norge. Her fikk Godtlevert.no terningkast fem, noe bedriften også viser til på deres nettside.
» Terningkast: 6

Konsept og strategi
For at virksomheten skal sikre seg langsiktig vekst og lønnsomhet, er det viktig med en god strategi. Dette er spesielt viktig for en bedrift som Godtlevert.no da de leverer en tjeneste som er nytt i det norske markedet. Også med tanke på nye konkurrenter som stadig dukker opp. I følge Karl Philip Lund handler webstrategi om å peke seg ut en retning, få folk med seg, og bevege seg i riktig retning.

 «Strategi er å velge en retning og implementere som et helvete.»  Karl Philip Lund

Når det kommer til nettbutikkens konsept, vil jeg si at den er ganske god. De fokuserer innenfor et område der de kun tilbyr et fåtall produkter; fire forskjellige matkasser. Ser vi på en av deres konkurrenter, Adams matkasse, burde Godtlevert.no ta i bruk rådet til Karl Philip Lund, og implementere som et helvete. Nettsiden til konkurrenten har eksempler på hvorfor en skal velge Adams Matkasse, tegning på hvordan tjenesten fungerer, en tjeneste der kunden kan skrive inn sitt telefonnummer slik at bedriften kan ringe kunden opp, samt tips om hvilke produkter en burde ha hjemme. Det er små ting som her blir peket på, men det er viktige verktøy som kan være med på å øke salget for bedriften, samt differensiere seg.
» Terningkast: 4

Godtlevert.no har en gjennomgående bra nettbutikk, men det er forbedringspotensialer. Hastighet og kundetilfredshet trekker dessverre ned gjennomsnittet. Basert på min vurdering, ønsker jeg å gi nettbutikken godtlevert.no en sterk firer.

 

Kilder:

 

Sara Myrvoll Written by:

Med en bachelorgrad i markedsføring fra Høyskolen Kristiania, jobber jeg nå som Koordinator SEO & Innhold i Semway.

4 Comments

 1. 14. april 2015
  Reply

  Flott vurdering, Sara! :)
  Oversiktlig og ryddig oppsett som fenger interesse!

  • 15. april 2015
   Reply

   Takk for tilbakemelding, Samira!:)

 2. 15. april 2015
  Reply

  Enig med Samira :) Savner kanskje litt kritikk, men veldig gode observasjoner og tips. Ikke minst: utrolig stilig blogg!

  • 15. april 2015
   Reply

   Tusen takk Christopher! Skal lese gjennom og se hva jeg eventuelt kan endre på :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *