Kvalitet over kvantitet – LinkedIn forbindelser

LinkedIn er et sosialt forretningsorientert nettsted der nettverk og broer bygges, samt et sted hvor digitale CV-er blir publisert. Mange bedrifter og rekrutteringsbyråer får enkelt synliggjort relevante erfaringer og kompetanser hos mulige kandidater ved bruk av dette mediet, og dermed en ny mulig fremtidig arbeidstaker. Men hvem er det du skal ha i ditt nettverk på LinkedIn for at akkurat bedriften hvor drømmejobben din ligger, skal se deg? Er det familie og venner? Er det medstudenter, forelesere, kollegaer, sjefer eller andre som kjenner deg på et profesjonelt nivå?

«The favor test is simple: Would you do a favor for this person, or ask a favor of them? If so, make the connection. If not, take a pass.»
Alexandra Samuel

Det er fordelaktig å være selektiv når en velger ut hvem en skal knytte forbindelse med – kvalitet over kvantitet! Derfor tenkte jeg å gi dere noen tips på hva du må tenke over når du skal knytte deg til en ny person:

1. Velger du en som allerede har 500+ forbindelser, er det viktig å komme i kontakt slik at du ikke blir en usett person på listen.

2. Ønsker du å knytte kontakt med en som har få forbindelser, er det viktig å analysere profilen. Er profilen lite strukturert, består av hull, eller kanskje noen merkelige anbefalinger, er det kanskje lurt å klikke seg videre.

3. Det er alltid et spørsmål om en skal legge til sjefen i sitt nettverk. Spørsmålet må vurderes ut fra  om en har hatt kontakt med sjefen før, da det evt. kan tolkes som påtrengende. Også om sjefen har en relevans for videre jobbsammenheng.

4. Det er ikke nødvendigvis fordelaktig å legge til hele studentgruppen på LinkedIn om personene ikke har noen form for relevans ovenfor deg og dine interesser. Er det personer som du tenker vil krysse vei med senere, kan dette være et smart trekk.

5. Ønsker du å legge til personer bare for å forhøye antall forbindelser, og få et nettverk der du bare er en annen på listen? Eller ønsker du et mindre antall forbindelser som er kvalitetssikret og du vet kan hjelpe deg senere?

6. En god tankeregel for å legge til en person i ditt nettverk kan være at du ønsker å hjelpe denne personen profesjonelt – men også motta hjelp. Denne personen kan være med på å bygge opp din private og profesjonelle merkevare.

Er det lurt å knytte forbindelse med sjefen på LinkedIn? Tenker hovedsakelig på urelevante jobber der sjefen kanskje ikke er innen fagfeltet. 

– Sara

 

Fremhevet bilde: Alleecreative.com

Sara Myrvoll Written by:

Med en bachelorgrad i markedsføring fra Høyskolen Kristiania, jobber jeg nå som Koordinator SEO & Innhold i Semway.

2 Comments

  1. Raymond Andersen
    22. januar 2015
    Reply

    Bra skrevet Sara.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *