Hva skal jeg bli?

Jeg får ofte spørsmål om hva jeg studerer, og etter et slikt spørsmål følger gjerne også spørsmålet om hva jeg vil bli. Jeg har alltid et svar på det første, men på det andre må jeg ofte tenke meg om. For hva vil jeg egentlig bli? Det finnes så utrolig mange yrker der ute, yrker som jeg så vidt har hørt om, og selvfølgelig tradisjonelle yrker. Gjennom årene har jeg vært innom tanken på mange drømmeyrker. Først ønsket jeg å bli flyvertinne, så ønsket jeg å bli kokk, mediegrafiker, fotograf, politi, og så noe innen økonomi. Listen ble til slutt lang, men store deler av tiden har det vært uvisst. Først nå, januar 2015, vet jeg hvilken retning jeg vil fortsette på.

Jeg brukte store deler av tiden på videregående på foto og design, men fant etter hvert ut at dette var noe jeg heller hadde lyst til å holde på med på fritiden, eller kombinere med en annen jobb. Dette førte til at jeg tok påbygning til generell studiekompetanse slik at jeg kunne utdanne meg videre innen noe annet. Det var også da jeg forsto hvor mange retninger det faktisk var mulig å velge. Medieinteressen har vært der de siste ti årene, så når jeg kom over studiet markedsføring, ble det nesten et naturlig valg.

Jeg ønsker å utvikle meg, stå på og se resultater. Det er ikke sikkert
resultatene kun dukker opp mellom klokken åtte og fire.

Jeg har hatt forskjellige typer jobb, deriblant sommerjobb på et eldresenter i noen uker. Det var rundt denne tiden jeg innså at jeg aller helst ønsket å jobbe innen noe mer kreativt, ikke en typisk åtte-til-fire jobb. Interessene mine som omfatter foto, design, sosiale medier og kommunikasjon ønsker jeg å kunne bruke i jobbsammenheng. Jeg ønsker å utrette noe, lære, skape noe nytt, og ikke minst se resultater. Å da markedsføre bedrifter og organisasjoner digitalt, er noe jeg absolutt ønsker å drive på med da dette er en jobbhverdag fylt med nyskapning, kommunikasjon og utfordringer.

Nå er jeg på mitt andre år mot min bachelor i markedsføring ved Markedshøyskolen. Jeg tar dette semesteret valgfaget digital markedsføring for å kunne ta et dypdykk innenfor den digitale verdenen, noe som er utrolig interessant og spennende. Det er etter jeg begynte på dette valgfaget at jeg virkelig begynte å se hva fremtiden kan bringe. Fortsatt vet jeg ikke spesifikt hvilken jobb jeg kan se for meg at jeg vil ende opp med, men at det skal innholde sosiale medier og kommunikasjon.

– Sara

Sara Myrvoll Written by:

Med en bachelorgrad i markedsføring fra Høyskolen Kristiania, jobber jeg nå som Koordinator SEO & Innhold i Semway.

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *