Fast ansettelse før studiets slutt

Å vite hva jeg skulle bli i en alder av 15-16 år, var nesten umulig. Det var så utrolig mange valg som skulle tas allerede da. Hvilken linje på videregående skole skulle jeg søke på, og hvilken skole skulle jeg velge? Så kom siste året på vgs og valgene ble enda større og mer omfattende. Skulle jeg ta et friår eller skulle jeg studere videre? Skulle jeg søke inn på Politihøyskolen eller skulle jeg studere markedsføring? Når dette var satt, kom valget av sted. Skulle jeg fortsette å bo i hjemtraktene eller skulle jeg flytte til et annet sted i Norge, eller kanskje utlandet?

Hadde jeg som 15åring visst hvor jeg selv var i dag, seks år etterpå, hadde jeg trolig ledd og ikke trodd på det. For det første skulle jeg ikke ta påbygning (gikk medier og kommunikasjon), og for det andre skulle jeg aller helst ha et friår for å reise etter vgs. I tillegg skulle jeg overhodet ikke bo i hovedstaden, men så feil kan en ta. Jeg gikk påbygning og startet så rett på studie uten friår – i hovedstaden. Nå til våren leverer jeg min bachelor i markedsføring ved Markedshøyskolen.

Markedsføring er et utrolig spennende og bredt fag, noe som ble et lite problem i starten av studiet. Jeg visste ikke hvilken gren innenfor markedsføring jeg ønsket å gå, men dette endret seg brått da jeg tok valgfaget digital markedsføring fjerde semester. Her fikk vi besøk av flere kunnskapsrike gjesteforelesere som motiverte og inspirerende meg til å velge digital markedsføring, et fag som stadig er i utvikling. En jobb innen digital markedsføring så jeg derfor på som både spennende, interessant og nytenkende – noe jeg ønsket meg. Jakten på en studierelevant jobb, startet dermed her.

Foto: Jacqueline DuBois
Foto: Jacqueline DuBois

I januar 2015 startet jeg denne bloggen hvor fagrelevante innlegg ble skrevet og diskutert. Jeg opprettet samtidig en Twitter-konto hvor jeg engasjerte meg og innhentet inspirasjon og kunnskap fra bransjefolk. Etter bare fire måneder kunne jeg si at dette lønte seg. Jeg ble kontaktet via Twitter i forbindelse med at det digitale markedsføringsbyrået Semway, letet etter morgendagens digitale hoder. Etter en samtale på e-post og to intervjurunder, fikk jeg tilbud om en trainee-stilling. Måten jeg fikk stillingen på ble plukket opp av media. Jeg ble intervjuet i flere aviser og magasiner, som igjen ledet til at jeg var gjest på God Morgen Norge på Tv2. Bare dette var en absurd, men kul erfaring å ha med seg videre.

«En bachelorgrad i markedsføring er veldig bra, men den harde virkeligheten er at en jobb i Semway er begynnelsen på en ny utdannelse. Utviklingen i vår bransje er rask, nye kanaler og produkter kommer og andre forsvinner.» Magnus Hauger, daglig leder i Semway

Semway skriver i sitt blogginnlegg at en jobb hos de, er som å starte på en ny utdanning. Siden mai 2015 har jeg vært trainee hos bedriften, og bare på den korte tiden har jeg lært utrolig mye. Komfortsonen min har blitt testet mot nye grenser og det har stadig dukket opp nye erfaringer. Jeg setter virkelig pris på lærdommen bedriften og mine kollegaer har gitt meg, og jeg gleder meg til å se en videre utvikling. Det er også med stor glede jeg nå kan informere om at jeg har skrevet under en kontrakt med Semway som Junior Rådgiver Performance. Jeg er dermed sikret fast jobb, et halvt år før jeg er ferdig med studiet. Å ha en studierelevant jobb ved siden av studiene, er noe jeg anbefaler alle; det har gitt meg så utrolig mye!

Sara Myrvoll Written by:

Med en bachelorgrad i markedsføring fra Høyskolen Kristiania, jobber jeg nå som Koordinator SEO & Innhold i Semway.

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *