Du trenger ikke en plan i livet, men et kompass

For to uker siden hadde vi en gjesteforeleser jeg virkelig ble inspirert av; Carl Størmer alà Jazzcode. Det var utrolig mye interessant han fortalte fra sitt eget liv; alt fra måloppnåelser gjennom sin karriere, til tragedier som har rammet. Ut fra dette ble det satt et perspektiv på livet for min del, og dette ble forsterket da han begynte å snakke om et tre. Et tre der grunnpilaren i livet er stammen, og hver gren representerte en ny retning i livet.

«Du trenger ikke en plan i livet, men et kompass» – Carl Størmer

Da jeg nesten var ferdig med videregående, var jeg ikke hundre prosent sikker på hva jeg ville gjøre videre. Jeg sto da ovenfor viktige veivalg for livet mitt videre. Skulle jeg ta grenen til venstre som representerte et friår fra skole, eller skulle jeg velge grenen til høyre som representerte studie? Jeg valgte studiet. Deretter måtte jeg opp en ny gren, grenen der valget var mellom å bli i Nord-Norge eller flytte til Oslo. Valget endte på Oslo.

Noen ganger trår en feil på grenen som kanskje fører til at den knekker av. Det er helt greit, for da er det bare å reise seg opp igjen og starte på nytt, krige videre! Det kommer alltid noen omveier, eller blindveier som tar en litt tilbake, men om en ikke gir opp og står på, kommer man frem – til slutt! Det er vanskelig å si at jeg skal et bestemt sted i livet, for en vet aldri hva som venter rundt neste sving; kanskje var grenen for kort, eller kanskje den brakk av. En kan derimot rette kompasset mot målet og bevege seg fremover, steg for steg!

Det har blitt mitt nye motto: du trenger ikke en plan i livet, men et kompass! For ikke vet jeg hvor jeg er om ti, tjue år, men jeg vet hvilken retning jeg ønsker å gå akkurat nå. Det var også dette han snakket om, å leve i nuet og ikke ta ting for gitt. Han nevnte også at en ikke alltid trenger og gi 100%, da 80% er mer en nok noen ganger. Dermed stiller jeg inn kompasset mitt mot den digitale verden, og beveger meg fremover! 

 

– Sara

Sara Myrvoll Written by:

Med en bachelorgrad i markedsføring fra Høyskolen Kristiania, jobber jeg nå som Koordinator SEO & Innhold i Semway.

16 Comments

 1. samirahoummira
  18. mars 2015
  Reply

  Utrolig bra skrevet Sara!
  Liker måten du vinkler hans syn på en personlig måte og får frem din vei til studiet Markedsføring. :)

  • 18. mars 2015
   Reply

   Tusen takk Samira :)

 2. 23. mars 2015
  Reply

  Veldig fint og personlig skrevet :-)

 3. […] en av de er Carl Størmer, også kjent som JazzCode. Som Sara Myrvoll så fint forklarte det i dette blogginnlegget Man trenger ikke en plan i livet, men et kompass. Det gjelder å vite hvilken retning man vil gå, […]

 4. 4. juni 2015
  Reply

  Dette innlegget er noe av det mest inspirerende jeg har lest i år. Selve foredraget til Carl Størmer var spennende, men at du gjør den personlig gjør den enda herligere å lese. Fortsett sånn som du gjør nå!:)

  • 4. juni 2015
   Reply

   Så gøy og motiverende å høre, Tage! Tusen takk for det :)

 5. […] interesser, og det vil være en fantastisk mulighet å i det hele tatt få jobbe med en av disse. Sara Myrvoll skrev på sin blogg «du trenger ikke en plan i livet, men et kompass». Jeg stiller mitt […]

 6. […] fjor skrev Sara Myrvoll et blogginnlegg som heter “Du trenger ikke en plan i livet, men et kompass“, som har et budskap jeg tror er viktig å huske på. For nesten ingen ender opp der de hadde […]

 7. […] finne ut hva vår drømmejobb er, og spesielt en link fanget min oppmerksomhet, denne kan du lese her. Dette blogginnlegget talte til meg, da jeg kjenner meg veldig igjen. “Presset” til å […]

 8. […] nemlig et viktig budskap å komme med: man ikke trenger en plan i livet, men et kompass. Og som en tidligere digital markedsfører student påpekte: Et kompass et tre der grunnpilaren i livet er stammen, og hver gren representerte en ny […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *